CICLE MITJÀ

llibres de LA MALETA D'ÀLBUMS IL.LUSTRATS


L'ELEFANT ENCADENAT
, Jorge Bucay, Editorial Serres (2008) –> 
El primer conte per a nens de Jorg Bucay. De tots els de la maleta és un dels nostres preferit, és tendre, dolç i trist. Les il·lustracions són magnífiques i adients a la història que s'explica.
Us en faig cinc cèntims...És un nen que va al circ i li agrada molt, el que més li impressiona però és el fantàstic número dels elefants. Aquells animals tan grossos i increïbles fent totes aquelles coses… això el captiva. Però el pobre nen sempre s'ha preguntat perquè no es desliga de la petita cadena clavada en un troç d'estaca que el manté captiu. Ho pregunta a tothom i li diuen que és perquè està ensinistrat. El nen respón: "Si està ensinistrat, no caldria lligar-lo perquè no s'escaparia". Cert del tot. Pensa que és un gran misteri ... La trista resposta a tot plegat és que el pobre elefant quan era petit, ja el van encadenar a una cadena, que en aquell moment era més forta que ell; i va probar d'alliberar-se i no ho va aconseguir. Un bon dia es va cansar d'intentar-ho, i quan ja era prou gran per poder-se alliberar, ja no ho provava perquè recordava que aquella cadena sempre havia estat més forta que ell. El nen somia en que aquell elefant ho haurà tornat a intentar i que ara és lliure però continua anant amb el circ i fent els seus grns espectacles, aquesta vegada perquè ho vol realment.

REFLEXIONS SOBRE EL CONTE...I TU QUÈ EN PENSES??????DEIXA UN COMENTARI...


LA MALETA VIATGERA DE CICLE MITJÀ JA ACABA EL SEU RECORREGUT
ENS QUEDEN DOS VIATGES I PER AQUEST TRIMESTRE JA HEM ACABAT!!!!


 Esa pequeña cosa invisible y, sin embargo, gigantesca que alguien, un día, llamó FELICIDAD

 NOU CURS NOVA BOSSA VIATGERA!!!

Ja hem començat la ruta de la nostra bossa viatgera, Josep és el primer d'encetar aquesta experiència 


 CURS 2014-2015 ------------------------------------------------------- 
Aquest àlbum d'André Bouchard ens explica com és la convivència entre la Clementina i el seu lleó, entre els pares de la Clementina i el seu lleó, entre els veïns de la Clementina i el lleó, entre els amics de la Clementina i el lleó, entre el lleó de la Clementina i...sorpresa! Queda algú? Doncs, sí, si us creieu que el conte s’havia acabat, encara queda una pàgina més per poder dir allò de ni gat ni gos, aquest conte ja s'ha fos.

Se la menja o no? 


2 comentaris:

DEIXA EL TEU COMENTARI!